Een aftermovie is een sfeervolle samenvatting van een evenement. In deze blog vertel ik je alles over deze populaire vorm van videomarketing.

Waarom een aftermovie?

Het laten maken van een aftermovie is een onmisbaar onderdeel van een goede marketingstrategie. Binnen enkele minuten is de beleving, inhoud en sfeer overgebracht aan de kijker. Je geeft een positieve herinnering mee aan alle bezoekers die aanwezig waren en spreekt potentiële nieuwe bezoekers aan. Een aftermovie is naast een terugblik ook een promo voor een volgende editie.

Aftermovie laten maken

Marvin Gierveld van De Videoproducers

De voorbereiding

Leg de videomaker uit wat je evenement inhoudt. Ik vraag altijd om een schema met daarin de onderdelen die in beeld gebracht moeten worden en wat minder belangrijk is. Je loopt een risico als je de videomaker vooraf geen duidelijke instructies geeft. Zorg dat de videomaker ongehinderd kan filmen op de locatie. Bespreek de stijl van de video, die moet matchen met het evenement en het publiek. Soms zijn alleen beelden voldoende, maar vaak zijn enkele interviewtjes met bezoekers of deelnemers ook een goede toevoeging.

De opnames 

Tijdens de opnames moet je de videomaker niet onnodig storen, zodat die zoveel mogelijk beelden kan draaien. Zorg dat alles is afgestemd voor de opnames en laat dit niet op de dag zelf aankomen. Wanneer je evenement niet in de publieke ruimte plaatsvindt, adviseer ik om te communiceren dat er een filmploeg aanwezig is, die in opdracht van de organisatie opnames maakt. Mocht iemand aangeven niet in beeld te willen komen, dan respecteer ik dit. Meer informatie over privacy kun je vinden bij de autoriteit persoonsgegevens.

Montage en publiceren

De montage laat je over aan de videomaker, waarbij je vertrouwt op zijn expertise. Bij mij is er altijd een een correctieronde inbegrepen, dus mocht er iets aangepast moeten worden dan is dat geen probleem. Wanneer je definitieve versie hebt ontvangen, kun je die gelijk publiceren.

De kosten 

De omvang van de productie van een aftermovie kan sterk variëren. De basis is vaak één dag filmen en één dag monteren. Soms is de montage dan al (gedeeltelijk) op dezelfde dag als de opname. De prijs ligt tussen 650,- en 1500,-. Grote evenementen kosten meer tijd. Bent u geïnteresseerd is het maken van een aftermovie door De Videoproducers? Neem dan contact op.