Wil je een proffesionele bedrijfsfilm laten maken? Aan de hand van de vele producties die ik heb gemaakt, geef ik je een aantal tips voor een betaalbare en succesvolle video.

Voorbereiding

Doe zoveel mogelijk alvast zelf. Hiermee kun je flink op de kosten besparen. Jij kent je bedrijf als beste. Werk je ideeën uit, zet dit op papier. Schrijf op hoe de film eruit moet komen te zien, waarbij je zelfs al kunt nadenken over titels, scenes en eventueel voice-over teksten. Vervolgens maak je een lijst met alle praktische benodigdheden, zoals de locaties. Wanneer je dit gereed hebt kun je gaan sparren met de videomaker, die daarna zal inschatten hoe lang hij ervoor nodig heeft om alles op te nemen en te monteren. Hoe uitgebreider je zelf de video voorbereid, hoe sneller en efficiënter je bedrijfsfilm gemaakt kan worden.

Cameraman Marvin Gierveld in wanneer u bedrijfsfilm wilt laten maken

Cameraman Marvin van De Videoproducers in actie

Laat je adviseren en wees duidelijk

Vraag de videomaker welke stijl en format hij vindt passen bij de video, ook al heb je daar zelf al ideeën over. Ik vind dat heel leuk komt te doen. Opdrachtgevers zijn vaak positief verrast. Ik zorg voor een een stijl met de juiste tone of voice, die aansluit bij het bedrijf, de doelgroep en het platform waar de video wordt vertoond. Een videomaker werkt binnen de kaders die hij krijgt. Wees daarom helder in wat je graag wilt. Wil je een bedrijfsfilm in 1 dag gefilmd hebben? Geef dat direct aan. Wil je een video die jaren mee kan? Geef de creativiteit van de videomaker ruimte, bijvoorbeeld door een ruim aantal montagedagen en laat je verassen.

Zorg voor een passend budget

Bezuinig niet op de productie, maar trek een reëel budget uit voor de video die je wilt laten maken. Niets is vervelender dan elke keer herinnert te worden aan de extra scene die je hebt geschrapt om de kosten te drukken. De prijs van een bedrijfsfilm bestaat uit de gemaakte uren van de maker(s) en de apparatuur. Een professionele bedrijfsfilm laten maken is een investering, die zich snel terugverdient met de verkopen van je product of dienst.

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u een professionele bedrijfsfilm laten maken door De Videoproducers? Neem dan contact op.