Voor het Prinses Christina Concours filmden we videoboodschappen en een gesprek met Hare Koninklijke hoogheid Prinses Margriet. Bekijk de compilatie.

Aanleiding

Het Prinses Christina Concours organiseert jaarlijks een klassiek concours (wedstrijd) voor jong muzikaal talent. Door de coronamaatregelen kon het slotconcert, de nationale finale, niet georganiseerd worden. Als alternatief werd er in het Utrechtse ConcertLab een videoregistratie van alle finalisten gemaakt. De prijsbekendmaking vond daarna daarna plaats, via een uitzending die De Videoproducers mocht produceren.

Productie

De opnames met Prinses Margriet maakten we in het Apeldoornse theater Orpheus. Daarvoor zetten we drie camera’s in. In een lege theaterzaal gingen directeur Alexander Buskermolen en juryvoorzitter Francis van Broekhuizen in gesprek met de Prinses. Ook namen we losse videoboodschappen op in de foyer van het theater. Aansluitend monteerden we deze opnames tot een uitzending van 40 minuten, waarin alle prijswinnaars onverwacht verrast werden met hun prijs.

Veel belangstelling

De uitzending ging in premiere via het Youtube en Facebook kanaal van het Christina Concours. Diverse media, waaronder Blauwd Bloed, het NOS Jeugdjournaal en Podium Witteman gebruikten fragmenten uit de uitzending.