De Videoproducers maakte een zesdelige serie voor het Prinses Christina Concours, die we opnamen door heel Nederland. Bekijk een compilatie van de serie.

Aanleiding

Het Prinses Christina Concours organiseert jaarlijks regionale wedstrijden (concoursen) voor jong klassiek talent. Door de coronamaatregelen kunnen de fysieke bijeenkomsten, die door het hele land worden georganiseerd, niet plaatsvinden. Als alternatief is er nu een digitaal concours, waarbij deelnemers een video kunnen uploaden. Het Christina Concours heeft De Videoproducers gevraagd om mee te denken over een format voor de bekendmaking van de prijswinnaars.

Format

Iedere video is opgenomen in de regio waar normaal ook het concours plaatsvind. Een jonge musicus opent de aflevering met muziek op een mooie locatie. De presentator (Laura Lunansky of Lotte Pen) interviewt een betrokkene uit de regio. Daarna wordt er geschakeld met de juryvoorzitter die alle prijzen bekend maakt. Tussendoor zijn er presentatieteksten op verschillende herkenbare plekken in de regio.

Productie

Alle video’s zijn in een hoog tempo geproduceerd. Aan het begin van de week werden de video’s opgenomen, vervolgens razendsnel gemonteerd en in het weekend al gepubliceerd. De video’s gingen in premiere via Youtube en Facebook. Er werd massaal ingeschakeld en de prijsuitreiking werd via deze manier live beleefd door alle deelnemers.