In de videoserie ZZP’ers in lockdown interview ik vier zelfstandig ondernemers uit verschillende sectoren over hun uitdagingen tijdens de coronacrisis.

ZZPers in Lockdown

Aanleiding

Ik ben zelf werkzaam als ZZP’er en weet als geen ander dat de coronacrisis om veel flexibiliteit vraagt. Opdrachten waar je naar uitkijkt kunnen ieder moment afgezegd worden. Precies dat overkwam mij in de maand februari, waardoor ik ineens tijd had om zelf iets te ondernemen. Ik werd nieuwsgierig hoe andere zelfstandig ondernemers omgaan met dit soort situaties en besloot daarom deze tijd te gebruiken om een eigen serie te gaan maken.

Volgen van een passie

In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen ZZP’er. Velen van hen zijn ondernemer geworden om hun passie te kunnen uitvoeren. Ik ben werkzaam als freelance videomaker omdat ik vanaf kleins af aan al met een camera rondliep. Ik ben op zoek gegaan naar mensen die ook ZZP’er zijn geworden om hun passie te volgen. Zo kwam ik uit bij schoonheidsspecialiste Iris, personal trainer Menno en cellist Kalle. 

Bekijk de items

Alle reportages zijn zelfstandig door mij geproduceerd. De komende weken verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe video op het Youtube, Facebook en Instagram kanaal van De Videoproducers. Hieronder zijn alle reportages te zien.